OkosOtthon

A biztonsági rendszer, hűtés- és fűtésvezérlés, légkondicionálás, világítástechnika, audiovizuális megoldások biztosítják a család minden tagjának kényelmét és nyugalmát nemcsak a házon belül, hanem annak környezetében is. A központi vezérlő lehet távirányító, mobiltelefon vagy fali kijelző.

Az OkosOtthon kezeli probléma esetén a vészhelyzeti irányítást, de képes az Ön napi szokásaihoz igazítva természetes fénnyel ébreszteni, az okostükör segíthet a napi teendők áttekintésében, vagy mire a konyhába ér, már le is főzte a kávét.

Jó reggelt!, avagy
Induljon a legjobban a nap!

Mint egy szorgos komornyik, úgy készíti elő a reggeli készülődéshez a rendszer az otthonát. Minden funkció előre időzíthető, Önnek csak fel kell ébrednie!

Redőny-automatizálás

A melatonin (alváshormon) termelése fény hatására csökkenni kezd, és elindul a szerotonin (boldogsághormon) előállítása az emberi szervezetben. Ha fokozatos, természetes fényre ébred, sokkal könnyebben megy a felkelés. Önnek már csak azt kell megmondania, hogy mikor kezdődjön a nap, és a redőny engedelmeskedik.

Okos tükör

Egy feladatokkal teli nap elején jó, ha reggel akár egyszerre több dologgal is tud foglalkozni, borotválkozás közben például átnézheti a tennivalókat vagy tájékozódhat az aktuális forgalmi helyzetről.

„Kukanap”-jelzés

Sok mindenre kell figyelnie, és előfordul, hogy bent marad a teli szemetes, mert a megadott napon senki sem vitte ki, két nap múlva pedig már nincs hová dobni a hulladékot. Egyszerűbb, ha az otthona szól, hogy „kukanap” van. Igény esetén a bejárónőt is figyelmezteti a rendszer, amennyiben Ön nem szeretne foglalkozni ezzel a problémával.

Szép napot!, avagy
Az üres lakás napközben sem alszik!

Bár egy átlagos hétköznapon valószínűleg nincs otthon senki,
de az OkosOtthon ez idő alatt is számos feladatot elvégezhet.

Biztonsági funkció

A rendszer akár a beriasztással egy időben bezárja az ajtókat, melyeket távolról is aktiválhat, ha a reggeli kapkodásban elfelejtette. Így ezek után már nem kell a kulccsal bajlódnia, és azon gondolkozni, hogy „Vajon bezártam-e az ajtót?”.

Függönyautomatizálás

Az OkosOtthon a kívánt időpontban a megfelelő természetes fényviszonyokat biztosítja – külső beavatkozás nélkül –, amelyre az embernek, de akár a házi kedvenceknek vagy a lakás díszéül szolgáló növényeknek is szükségük van.

Vízbetörés-érzékelő

Csőtörés csak ritkán fordul elő, de drága galiba lehet belőle. Az OkosOtthon segítségével elkerülhető, hogy egy hiba miatt elázzon otthona. A megfelelő helyiségekben elhelyezett vízbetörés-érzékelő jelez, amikor folyadékot észlel, és elzárja a főcsapot.

Energiamegtakarítás mérése

A funkciók nemcsak a kényelmét szolgálják, hanem az ökológiai lábnyoma mellett a kiadásait is csökkentik azzal, hogy a rendszer működését optimalizálja. Az OkosOtthon információval szolgál arról, mennyi energiát takarított meg egy-egy funkcióval.

Okos-kaputelefon

Az OkosOtthon segítségével a lakásban lehet úgy is, hogy közben egészen máshol tartózkodik. Beszélhet a kaputelefonon a látogatóval akkor is, ha nincs is otthon. Be tudja engedni a víz- vagy villanyóra-leolvasót vagy a futárt a csomaggal.

Mozgás- és nyitásérzékelés

Oké, mozgásérzékelő sok helyen van már. De az OkosOtthon jelzést küld arról, ha nyitva maradt az ablak, a hűtő, a garázskapu, esetleg a takarítónő olyan szobába is bemegy, ahová nem kellene. Így biztos lehet abban, hogy kontroll alatt tartja otthonát.

Jelenlét-szimuláció

Az OkosOtthon gondoskodik arról, hogy nyaralás alatt se tűnjön üresnek a lakás. A jelenlét-szimuláció eltérő időpontokban felhúzza a redőnyt, bekapcsolja a tévét, felkapcsolja a világítást, mintha otthon lenne, így elrettentve a betörőket.

Biztonsági kamerák

Az OkosOtthon rendszere lehetőséget teremt arra, hogy akár okostelefonján, vagy egyéb mobileszközén keresztül élőben megfigyelhesse ingatlanjait. Természetesen arra is van mód, hogy a felhőalapú szolgáltatást igénybe véve visszanézze a korábbi felvételeket.

Még több egyedi funkciót szeretne?
Keresse kollégánkat!

Szép estét!, avagy
Pihenni egy OkosOtthon ölelésében!

Otthona képes lesz a legoptimálisabb körülményeket biztosítani,
akár szórakozásról, akár pihenésről van szó.

Hőmérséklet-szabályozás

A különböző évszakokban, sőt az egyes napszakokban más-más hőmérsékletre van szükség, akár helyiségenként is. Az egyes terek egymástól független hőmérséklet-szabályozásával és időzítésével ez is kivitelezhető. Természetesen nyáron a légkondik is előre programozottan, az igényeknek megfelelően működhetnek.

Okosvilágítás

Derengő fény a hálószobában lefekvésig, mozgásra kapcsolódó lámpa az udvaron és a lakásban, vagy a kinti fényviszonyoknak megfelelően az OkosOtthon világítása fokozatosan bekapcsol. A lámpák programozhatók, így képes kellemes hangulatot teremteni egy baráti beszélgetéshez vagy egy romantikus estéhez.

Éjszakai jelzőfény

Bármennyire is ismeri lakását, éjszaka jobb úgy kimenni valamiért, hogy nem a sötétben kell bóklászni. A jelzőfény segít abban, hogy ne ébredjen fel a túl erős fénytől, ha ügyes-bajos dolgait intézi. Valamint arra is megoldást kínál, hogy nagyobb biztonságban érezze magát, mint egy teljesen sötét lakásban.